Talačka kriza u Ukrajini: Naoružan drži 20 putnika autobusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020, 12:30

Talačka kriza u Ukrajini: Naoružan drži 20 putnika autobusa

Muškarac koji je oteo autobus sa 20 talaca u ukrajinskom gradu Luck preti da će daljinski aktivirati eksplozivnu napravu koja je podmetnuta na nekom drugom mestu, saopštila je kancelarija državnog tužioca, a prenosi agencija RIA Novosti.

Muškarac je oteo autobus sa oko 20 talaca, a ima eksploziv i oružje.

On je rekao da je autobus miniran, a da se još jedna eksplozivna naprava nalazi na drugoj lokaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i može da se detonira na daljinu.

Tužilaštvo je navelo da je iz zaplenjenog autobusa ispaljeno nekoliko hitaca i da su dva prozora oštećena.

Još nema informacija o žrtvama.

Prema rečima šefa regionalne policije Jurija Kroška, napadač je na svom Tviter nalogu izneo opšte zahteve i žalio se na sistem.

Policija utvrđuje identitet otmičara, a slučaj je okvalifikovan kao "uzimanje talaca", za šta je predviđena kazna zatvora od sedam do 15 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAHUHTAVA SE TALAČKA KRIZA U UKRAJINI: Otmičar iz autobusa BACA GRANATE, odbija da se preda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020

Oteo 20 putnika..U ukrajinskom Lucku odjeknule su eksplozije na mestu gde je naoružani napadač uzeo taoce...- Pre dvadesetak minuta čule su se tri eksplozije. Jedna od njih bila je eksplozija, a druge dve su dva sumnjiva praska. Vojnici koji su se nalazili pored mene rekli su da je to navodno zvuk...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.