TO JE LICEMERNO Ilon Mask žestoko udario na Ameriku zbog Ukrajine

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 08:20

"TO JE LICEMERNO" Ilon Mask žestoko udario na Ameriku zbog Ukrajine

UN su pozvale zaraćene strane da ne koriste kontroverznu municiju koja je zabranjena u više od 120 zemalja.

 Izvršni direktor kompanije Tesla i Spac eks i vlasnik Tvitera, biznismen Ilon Musk, kritikovao je odluku SAD da isporuče Ukrajini kasetnu municiju, nazivajući je licemernom.

- Amerika je uvek žigosala kao zle one koji koriste kasetne bombe, a sada ih šaljemo da se koriste? Od toga neće biti ništa dobro. Sudbina voli ironiju, ali mrzi licemerje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - napisao je Mask na Tviteru.

Bela kuća je nabavku kasetne municije Ukrajini nazvala "privremenom opcijom dok se ne poveća proizvodnja artiljerijskih granata u SAD" ističući da je ovaj potez vojno neophodan kako bi se sprečilo da Ukrajina ostane bez municije u kritičnoj fazi sukoba.

Odluka je objavljena 7. jula, uoči samita NATO u Litvaniji.

Konvenciju o zabrani upotrebe kasetnih bombi, koje se prilikom ispaljivanja otvaraju u vazduhu i ispuštaju mnoštvo manjih projektila, potpisalo je više od 120 zemalja, ali ne i SAD, Rusija i Ukrajina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.