TO JE KAO KAD VUK KAŽE OVCI... Zaharova ispričala basnu o Poljacima i Ukrajincima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 21:19

"TO JE KAO KAD VUK KAŽE OVCI..." Zaharova ispričala basnu o Poljacima i Ukrajincima

Zaharova je ukazala da je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo poljskog ambasadora u Kijevu na razgovor zbog izjava Dude.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, prokomentarisala je izjavu poljskog predsednika, Andžeja Dude, da "Ukrajina treba da počne da ceni veliku podršku koju je dobila od Poljske".

Ona je odnos Poljaka i Ukrajinaca uporedila sa odnosom vuka i ovce. U alegoričnom poređenju Zaharove, vuk >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Poljska, a ovca Ukrajina.

- To je kao vuk koji kaže ovci: 'Treba da ceniš to što sam od celog stada, izabrao tebe za večeru". Međutim, ovca, iako crna, počela je da sluti da večera nije za dvoje - napisala je Zaharova na Telegramu.

- U Kijevu, očigledno, kao kroz maglu počinju da sumnjaju da s Poljskom pomoći nije sve baš kako treba, i da zapadne teritorije Ukrajine mogu da nestanu i prijateljskom zagrljaju komšija - zaključila je.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"DOSTA PRETVARANJA!" Zaharova žestoko reagovala na postupke Varšave: "Poljska pretenduje na teritorije..."

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 08:38

Moćna poruka potparolke Ministarstva inostranih poslova Ruske federacije...Tema pretendovanja Poljske na teritorije zapadne Ukrajine već postaje mejnstrim u poljskom društvu, izjavila je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova...- Poslednjih godina, tema kako ta istorijska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.