Poljska i Ukrajina – gladni vuk i crna ovca?

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 19:47

Poljska i Ukrajina – gladni vuk i crna ovca?

Moskva -- Odnos Poljaka i Ukrajinaca je kao kada bi vuk rekao ovci da počne da ceni što je od celog obora izabrao baš nju da pojede.

To je poručila portparolka ruskog Ministarstva odbrane Marija Zaharova.

U ovom alegoričnom poređenju Zaharove vuk je Poljska, a ovca Ukrajina. Naime, ruska zvaničnica je na ovaj način prokomentarisala izjavu poljskog predsednika Andžeja Dude da "Ukrajina treba da počne da ceni veliku podršku koju je dobila od Poljske".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"To je kao vuk koji kaže ovci: Treba da ceniš to što sam od celog stada izabrao tebe za večeru", napisala je Zaharova.

"Međutim, ovca, iako crna, počela je da sluti da večera nije za dvoje", napisala je Zaharova na Telegramu, ukazujući da je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo poljskog ambasadora u Kijevu na razgovor zbog izjava Dude.

"U Kijevu, očigledno, kao kroz maglu počinju da sumnjaju da s Poljskom pomoći nije sve baš kako treba, i da zapadne teritorije Ukrajine mogu da nestanu u prijateljskom zagrljaju komšija", dodala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TO JE KAO KAD VUK KAŽE OVCI..." Zaharova ispričala basnu o Poljacima i Ukrajincima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023

Zaharova je ukazala da je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo poljskog ambasadora u Kijevu na razgovor zbog izjava Dude...Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, prokomentarisala je izjavu poljskog predsednika, Andžeja Dude, da "Ukrajina treba da počne da ceni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.