TASS: Kijev će izgubiti poverenje Beograda ako prizna nezavisnost Kosova — predsednik Srbije

Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2023, 00:12

TASS: Kijev će izgubiti poverenje Beograda ako prizna nezavisnost Kosova — predsednik Srbije

Kijev će baciti sve što je izgradio sa Srbijom ako prizna nezavisnost Kosova, izjavio je u utorak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
„Mi smatramo Ukrajinu našim prijateljem. Nikada nismo imali nikakvih sukoba ili problema sa Ukrajinom i nadam se da ih nikada nećemo imati“, izjavio je on na konferenciji za novinare upitan o mogućem priznanju nezavisnosti Kosova od strane Kijeva. „Zamislite samo da Ukrajina prizna Kosovo. Izgubiće sve što je ranije imala začas – političko poverenje, izgubiće sve. „A kako će u ovom slučaju on (ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski) moći da kaže da poštuje međunarodno pravo? Nema šanse“, naglasio je on. „Siguran sam da Zelenski neće odbaciti ovaj adut.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ako Ukrajina prizna Kosovo, da li gubi Kijev ili Beograd?

Izvor: VOA, 09.Avg.2023

Izjava predsednika Odbora za spoljne poslove ukrajinskog parlamenta da se u Kijevu razgovara o priznavanju nezavisnosti Kosova i otvaranju kancelarije za vezu u Prištini, ispraćena je brzom reakcijom ukrajinskog ambasadora u Srbiji da se zvanična politika neće menjati - ali, uz priznanje da postoje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.