Svitolina blizu polufinala na Završnom turniru u Singapuru

Izvor: B92, 23.Okt.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svitolina blizu polufinala na Završnom turniru u Singapuru

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina blizu je polufinala Završnog turnira u Singapuru.

Svitolina je nakon pobede nad Petrom Kvitovom savladala i njenu sunarodnicu Karolinu Pliškovu, rezultatom 7:5, 3:6, 6:2, posle dva sata i 19 minuta igre.

Ona je došla na korak do polufinala, ali joj nije zagarantovan plasman među četiri najbolje jer u poslednjem kolu igra protiv Karoline Voznijacki koja je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom dana dobila Kvitovu.

Petra jedina nema šansu za prolazak dalje, pošto je upisala dva poraza, a u slučaju trijumfa Voznijacki i Pliškove u četvrtak napraviće se krug u kojem će se prvo gledati najveći procenat dobijenih setova, a zatim najveći procenat osvojenih gemova i tako dalje.

Devojka iz Ukrajine je sigurno dobila prvi set, ali je usledio veliki pad u drugoj polovini drugog, pa je pobednica odlučena u trećem. Svitolina je u tom delu dobila prva tri gema, od kojih su dva bili brejkovi i nekako uspela da sačuva stečenu prednost do kraja.

Završni turnir sezone igra se za nagradni fond od sedam miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.