Sve je delovalo normalno, nismo brinuli za bezbednost

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je delovalo normalno, nismo brinuli za bezbednost

Prva grupa srpskih studenata Akademije kulture i umetnosti u Lugansku od 34 mladića i devojaka stigla je večeras oko 22.30 sata u Beograd iz Ukrajine posle 35 sati putovanja.

Druga grupa studenata, njih petoro stiže sutra. Ovi studenti su bili smešteni u Lugansku, gradu na istoku Ukrajine, a kako kažu, nisu se brinuli za svoju bezbednost, jer je sve oko njih bilo mirno. Ipak, zbog mera predostrožnosti rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << im je da moraju da napuste zemlju do 23. aprila.

- Sve je delovalo normalno i uobičajeno. Nismo osetili nikakvu tenziju. Jedina razlika je bila u tome što smo u domove morali da se vratimo u 22 sata umesto u ponoć, kako je bilo ranije - kaže Stefan Arsenijević iz Beograda, student prve godine Akademije, odsek klavir.

Osam studenata završne godine ostalo je u Lugansku, dok ne završe poslednje ispite na studijama.

Predstavnici ambasade obezbedili su prevoz do železničke stanice u Lugansku, a zatim i prevoz od železničke stanice do aerodroma u Kijevu.

Tri minibusa iz Budimpešte do Beograda, kojim su studenti došli, organizovao je jedan od studenata sa roditeljima.

U Lugansku studira ukupno 47 srpskih studenata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski studenti stigla iz Luganska: Ničega se nismo plašili!

Izvor: Kurir, 24.Apr.2014

Nismo se plašili, normalno smo živeli, iako su barikade bile u blizini. Samo nam je izlazak skraćen, pa smo se u dom vraćali do 22 sata. Iznenadili su nas kad su rekli da moramo da napustimo zemlju, kažu studenti..Srpski studenti stigli su sinoć oko 23 časa u Beograd iz ukrajinskog grada Lugansk....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.