Susret Lavrova i Zelenskog: Rešavanje pitanja Donbasa od obostranog interesa

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Lavrova i Zelenskog: Rešavanje pitanja Donbasa od obostranog interesa

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se na marginama Generalne skupštine UN nakratko sastao sa predsednikom Ukrajine Zelenskim.

On dodaje da su obojica tom prilikom izrazili interes da se situacija u Donbasu što pre reši u skladu sa Minskim sporazumom, prenosi Sputnjik.

"To nisu bili pregovori, već kratak razgovor. Pričali smo o tome gde se trenutno nalazimo po mnogim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izrazili smo zainteresovanost da rešimo situaciju u Donbasu u skladu sa Minskim sporazumom. Najvažnije je što je predsednik Ukrajine upravo to i rekao“, pojasnio je Lavrov.

Lavrov predvodi rusku delegaciju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Njegov nastup planiran je za 27. septembar.

Ruski ministar se ranije sreo sa saudijskim kolegom Ibrahimom el Asafom. Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima, sa naglaskom na posetu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Rijadu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.