Stoltenberg: Članstvo Ukrajine u NATO je dugoročna perspektiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2023, 13:32

Stoltenberg: Članstvo Ukrajine u NATO je dugoročna perspektiva

Ukrajina ce postati članica NATO, ali to je dugoročna perspektiva, rekao je danas generalni sekretar Aliojanse Jens Stoltenberg tokom posete Finskoj.

"NATO zemlje su saglasne da Ukrajina treba da postane članica Alijanse, ali to je istovremeno i dugoročna perspektiva", kazao je Stoltenberg, pozivajuci da se izgradi okvir kako bi se izbegla svaka nova invazija u budućnosti.

Stoltenbergovi je u poseti Finskoj, koja je podnela zahtev da se pridruži NATO.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Ukrajina će postati član NATO, ali dugoročno

Izvor: Danas, 28.Feb.2023

Ukrajina će postati član NATO ali "dugoročno" rekao je danas generalni sekretar Alijanse kojoj Ukrajina želi sa se pridruži navodeći da sada treba da se osigura da Ukrajina ostane nezavisna i suverena zemlja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.