Stiže novac za Ukrajinu; Amerika poručila: Pomagaćemo koliko bude bilo potrebno

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 23:21

Stiže novac za Ukrajinu; Amerika poručila: Pomagaćemo koliko bude bilo potrebno"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen obećala je nastavak podrške SAD Ukrajini "koliko god bude potrebno".

Ona je pozvala ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da ostane usredsređen na borbu protiv korupcije i jačanje vlasti.

Jelen je rekla da je na četvrtom sastanku okruglog stola na visokom nivou o Ukrajini, koji se održava tokom godišnjih sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Svetske banke, istaknuta "osuda agresije Rusije i snažna međunarodna podrška saveznika i partnera Ukrajini". Kako je navela, borba protiv korupcije i jačanje odgovornosti i dobrog upravljanja biće ključ za postizanje budućnosti koju Ukrajinci zaslužuju. Prema njenim rečima, ukrajinski ekonomski tim je pružio zdravu politiku i solidne rezultate u neverovatno izazovnoj situaciji. Ocenila je pozitivno učinak zemlje u njenom programu zajma od 15,6 milijardi dolara od MMF-a. Pozdravila je obećanje Brisela da će EU odvojiti 50 milijardi evra za Kijev tokom četiri godine za ekonomsku pomoć i oporavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.