Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2020, 18:02

Stali im na rep i neće da se sklone: Dinamo se izduvao za 40 minuta, Marlos držao čas u Kijevu (VIDEO)

Šahtjor slavio protiv Dinama u velikom ukrajinskom derbiju – 3:1

Dugo smo u Ukrajini gledali trku “dva konja”. Smenjivali su se kijevski Dinamo i Šahtjor iz Donjecka na šampionskoj poziciji, svaki derbi je bio o tenziji, strasti i odličnom fudbalu. Ali poslednje tri sezone Rudari uživaju u demonstraciji moći i teraju velikana iz glavnog grada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ćuti i pati.

Šahtjor je i pre današnjeg derbija rezervisao četvrtu uzastopnu titulu. Ali danas je zasolio i onako sveže rane velikog rivala. Šahtjor je stao na rep Dinamu i neće da se skloni. Tim Luisa Kastra slavio je u današnjem velikom derbiju, potvrdio dominaciju i otežao posao Dinamu u borbi za drugu poziciju – 3:1.

Vrlo atipičan meč gledali smo na Olimpijskom stadionu u Kijevu. I bez pomoći jednog od najboljih igrača, Cigankova, Dinamo je u prvih pola sata držao za vrat nominalne domaćine. Dinamo je igrao jedan od najboljih mečeva sezone. Napadao se sedmoricom igrača, pretio ozbiljno posle prekida. Postigao gol u uvodnoj fazi meča koji je poništen posle VAR-a (opravdano). Ni taj detalj nije obezglavio igrače Dinama. Šahtjor je bio neprepoznatljiv, fizički inferioran. Konačno, posle nekoliko promašenih šansi, Kijevljani su poentirali. Odlično je centirao Ciašvili, a glavom u padu mrežu Šahtjora pogodio je Buialski.

Šahtjor je do tog momenta bio nemi posmatrač, a onda je jednostavno – ubrzao. Posebno nekadašnji igrač Dinama iz Kijeva, Brazilac sa ukrajinskim pasošem Marlos. Greh bi bio da slavu za izjednačujući pogodak pokupi samo Marlos. Bila je to odlična kolektivna akcija, na kraju je Moraeš ostavio povratnu loptu Marlosu. Usledio je idealan udarac sa dvadesetak metara, u dalji ugao.

Drugo poluvreme može da se opiše u nekoliko rečenica. U najkraćem: apsolutna tehnička dominacija Šahtjora. Pokazali su Brazilci iz Donjecka koliko su brzi i pismeni. Završavali su akcije posle tri sekunde poseda, bili su vrlo ubitačni. Kao u u 67. minutu. I opet su akteri bili isti. Moraeš je asistirao, Marlos – pogodio.

Igra Dinama iz Kijeva se raspala u tim trenucima. Nisu mogli da odgovore brzini Šahtjora. I školskim kontra napadima. Kao u 74. minutu kada je Tajson odradio većinu posla, strelac je bio Markos.

UKRAJINA 1, PLEJ-OF - 24. KOLO

Subota

Kolos - Desna 0:2 (0:0)

/Favorov 64, Kartušov 84/

Oleksandrija - Zarja 1:0 (0:0)

/Hrečiškin 90+4/

Nedelja

Šahtjor - Dinamo Kijev 3:1 (1:1)

/Moraeš 39 i 67, Markos 74 - Buialski 38/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.