Srpsko oružje u Ukrajini? Vučić jasno odgovorio

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 14:14

Srpsko oružje u Ukrajini? Vučić jasno odgovorio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nastaviti da radi na podizanju vojske i vojne industrije naše države.

On je istakao da Srbija nijedan metak neće izvesti u Ukrajini i Rusiju.

"Kada kažete prodajate NATO zemljama, a izvinite ne možemo da prodajemo ODKB zemljama, ne možemo da prodajemo prijateljima Rusije, ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prodajemo NATO zemljama i njihovim prijateljima, a kome da prodajemo?", upitao je Vučić komentarišući izjavu predsednika pokreta Srbija centar Zdravka Ponoša u vezi sa izveštajem u kojem se tvrdi da srpsko oružje završava na ratištu u Ukrajini.

"Zamislite, ne možemo da prodajemo Španiji, Češkoj, a kome da prodajemo? Šta želite da uradimo, da ukinemo našu proizvodnju, fabrike, radna mesta ljudima, plate i penzije, jel to smisao?", upitao je Vučić na konferenciji posle susreta sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je naveo da to govore ljudi koji se zalažu za Ukrajinu i koji su za uvođenje sankcija Rusiji i dodao da neće da učestvuje u zatvaranju fabrika i da će nastaviti da radi na podizanju vojske i naše vojne industrije i da nijedan metak nikad nećemo izvesti u Ukrajinu i Rusiju.

"Ti prijatelju i mnogi drugi već ste uništili dovoljno vojske i od naše namenske industrije, spaljivali tenkove, uništavali strele, ose, zolje, nema šta niste uradili, strele za 165 dolara po komadu, sramota! ja to da radim neću. Mi pravimo nešto što se koristi na ratištu, to nije za modnu pistu i nije za ručak. I hranu kad proizvedete višak ona će na nečijoj trpezi da završi bilo gde u svetu, a ne oruđe ili oružje ili minicija", naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NIJEDAN METAK NEĆEMO IZVESTI U RUSIJU I UKRAJINU" Vučić o prodaji oružja: Odgovorio na laži, pa se osvrnuo i na izjave Ponoša

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da nijedan metak nikada nećemo izvesti u Rusiju i Ukrajinu...- Kada kažete da prodajete NATO zemljama.. Ne možemo da prodajemo Rusiji i prijateljima, ne možemo NATO i njihovim prijateljima, ne možemo Španiji, Češkoj, Turskoj. Kome hoćete da prodajemo?...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.