Srbiji je upravo stigla poruka: Uvući će vas, scenario je ukrajinski

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 11:03

Srbiji je upravo stigla poruka: Uvući će vas, scenario je ukrajinski

Strah od trećeg svetskog rata je veoma opravdan, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, navodeći da će i Srbija biti uvučena u NATO.

Lukašenko je, na današnjem sastanku s najvišim zvaničnicima beloruskih bezbednosnih agencija u Minsku, rekao da nema zemlje koja može za sebe da kaže da je bezbedna.

"Nema zemlje i naroda koji bi se u poslednjih desetak godina mogli osećati apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbedno. Vojna sila je ponovo postala glavni argument svetskih centara za rešavanje problema. Kao da nije bilo milionskih gubitaka i strahota Prvog i Drugog svetskog rata. Sada smo bukvalno prekriveni informativnim talasom takozvanog predosećanja trećeg svetskog rata. Postoje razlozi za zabrinutost", rekao je beloruski lider, a prenela je agencija Belta.

Prema njegovim rečima, apetiti kolektivnog Zapada samo će rasti.

"Zapravo, mi smo u epicentru dugotrajne velike vojnopolitičke krize. Koriste metode zastrašivanja stare koliko i svet. Prognoze su razočaravajuće. Apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada će samo rasti. Vašington i njihovi saveznici će nastaviti da šire NATO. Situacija je veoma povoljna za njih. Iskreno rečeno, bez previše diplomatije, skoro svi evropski lideri su postali podanici SAD. Nema sumnje čija politika i čiji interesi dominiraju Evropskom unijom", naveo je beloruski predsednik.

"Ulazak Finske i skori prijem Švedske u NATO je sledeći talas ekspanzije na istok. U Alijansu će biti uvučene Bosna i Hercegovina, Moldavija, Gruzija i Srbija. Sve će se to raditi po scenariju Ukrajine", dodao je Lukašenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.