Srbija rekorder po broju tužbi u Strazburu

Izvor: Studio B, 24.Jan.2013, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija rekorder po broju tužbi u Strazburu

Srbija je u protekloj godini zadržala prvo mesto u broju tužbi Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, piše u danas objavljenom izveštaju Saveta Evrope.

Gledano prema broju tužbi u odnosu na broj stanovnika, Srbija je na prvom mestu sa 6,77 prihvaćenih tužbi na 10.000 stanovnika, a slede Lihtenštajn (4,44), Hrvatska (4, 35), i Rumunija (3,18).

U apsolutnom broju tužbi prednjače Rusija, Turska Italija i Ukrajina, čiji su građani ukupno podneli 55 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svih tužbi ovom sudu.

Evropski sud pravde daje pravo svim građanima zemalja Saveta Evrope koji smatraju da su žrtve sudske nepravde u svojim zemljama da se žale u Strazburu, a sud onda može da naloži da se žrtve obeštete.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Strazburu najviše tužbi iz Srbije

Izvor: B92, 24.Jan.2013

Strazbur -- Srbija je u protekloj godini zadržala prvo mesto u broju tužbi Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, navedeno je u izveštaju Saveta Evrope...Gledano prema broju tužbi u odnosu na broj stanovnika, Srbija je na prvom mestu sa 6,77 prihvaćenih tužbi na 10.000 stanovnika, a slede...

Nastavak na B92...

Srbija rekorder po broju tužbi u Strazburu

Izvor: RTS, 24.Jan.2013

Prvo mesto u broju tužbi Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu Srbija je zadržala i u protekloj godini, navodi se u izveštaju Saveta Evrope. Srbija na prvom mestu sa 6,77 prihvaćenih tužbi na 10.000 stanovnika...Srbija je u protekloj godini zadržala prvo mesto u broju tužbi Evropskom sudu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.