Srbija rekorder po broju tužbi u Strazburu

Izvor: RTS, 24.Jan.2013, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija rekorder po broju tužbi u Strazburu

Prvo mesto u broju tužbi Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu Srbija je zadržala i u protekloj godini, navodi se u izveštaju Saveta Evrope. Srbija na prvom mestu sa 6,77 prihvaćenih tužbi na 10.000 stanovnika.

Srbija je u protekloj godini zadržala prvo mesto u broju tužbi Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, navodi se u izveštaju Saveta Evrope.

 

Gledano prema broju tužbi u odnosu na broj stanovnika, Srbija je na prvom mestu sa 6,77 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prihvaćenih tužbi na 10.000 stanovnika, a slede Lihtenštajn (4,44), Hrvatska (4, 35), i Rumunija (3,18).

U apsolutnom broju tužbi prednjače Rusija, Turska Italija i Ukrajina, čiji su građani ukupno podneli 55 odsto svih tužbi ovom sudu.

Evropski sud pravde daje pravo svim građanima zemalja Saveta Evrope koji smatraju da su žrtve sudske nepravde u svojim zemljama da se žale u Strazburu, a sud onda može da naloži da se žrtve obeštete.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.