Spremni: Zelenski najavio veliku reformu

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 06:57

Spremni: Zelenski najavio veliku reformu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je sinoć da je odobrio plan reformi za unapređenje kaznenog sistema i sistema za provođenje zakona.

To su ključni elementi u planovima za brzo članstvo u Evropskoj uniji.

"Moramo osigurati sistem koji garantuje pravdu i vladavinu prava u našoj zemlji, kompatibilan sa našim ciljem brzog pridruživanja Uniji“, rekao je Zelenski u svom noćnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << video obraćanju.

Promene će, rekao je Zelenski, biti deo novog društvenog ugovora koji će obezbediti da se građani osećaju bezbedno i zaštićeno. "Poverenje u državu zasniva se na poverenju u one koji deluju u njeno ime. Za to su ključni organi za sprovođenje zakona i tužilaštvo, kao i svi koji rade u državnom aparatu", ustvrdio je on.

Ukrajina, koja se bori protiv ruske agresije, zvanično je podnela zahtev za članstvo u Uniji, a EU kao ključne elemente na tom ukrajinskom vidi kraj "endemske" korupcije, nadogradnju zakonodavstva, kao i reforme u pravosuđu. puta, piše Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski odobrio plan za reformu pravosuđa, u cilju bržeg ulaska u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je sinoć da je odobrio plan reformi za unapređenje kaznenog sistema i sistema za sprovođenje zakona, što je ključni element u planovima za brzo članstvo u Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.