Sprema se sukob? Ukrajina gomila tenkove

Izvor: B92, 06.Jan.2022, 13:45

Sprema se sukob? Ukrajina gomila tenkove

Ukrajinska vojska je razmestila više od 20 tenkova i oklopnih transportera u blizini naselja u zoni vojne operacije u Donbasu.

Ovo je saopštila Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne republike.

"U zoni nadležnosti 79. brigade Oružanih snaga Ukrajine primećen je jedan oklopni transporter BTR-80 u blizini naselja Gejovka. Primećena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su 23 tenka T-72 u zoni nadležnosti 24. brigade u blizini naselja Podlesnoje", saopštio je resor, prenosi agencija "Luganskinformcentar".

Pored toga, prema informacijama Narodne milicije LNR, ukrajinske jedinice su u naseljima Vrubovka i Popasna koristile sisteme za radio-elektronsku borbu kako bi onesposobile rad kontrolnih signala bespilotne letelice OEBS-a. Narodna milicija LNR je i ranije registrovala oklopnu tehniku ukrajinskih snaga bezbednosti.

Prošli put je tehnika primećena u stambenom području u blizini linije razgraničenja u Donbasu, a takođe i rad ukrajinskih stanica za radio-elektronsku borbu u dva naselja u zoni sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.