Sprečen atentat na Putinovog čoveka

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 09:20

Sprečen atentat na Putinovog čoveka

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je sprečila je atentat na gubernatora Krima Sergeja Aksjonova.

Ta služba tvrdi, prenose ruski mediji, da su pokušaj ubistva Putinovg saradnika, organizovale ukrajinske specijalne službe.

Priveden je državljanin Rusije, koji je radio po nalogu Ukrajinske Službe bezbednosti (SBU) i koji je obučavan u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini za baratanje minsko-eksplozivnim sredstvima, prenose "RIA Novosti".

FSB navodi da je na teritoriju Krima u junu došao "agent strane obaveštajne službe" i počeo da se priprema za teroristički napad, koji je planirao da izvede dizanjem u vazduh automobila Sergeja Aksjonova.

On, međutim, nije uspeo da dovrši "zločinačku nameru", već je priveden za vreme uzimanja bombe iz skrovišta, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPREČEN ATENTAT NA LIDERA KRIMA? FSB: Ruski državljanin uhapšen dok je uzimao bombu iz skrovišta

Izvor: Blic, 03.Jul.2023

Snage bezbednosti sprečile su atentat na šefa Krima Sergeja Aksjonova, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.