Sprečavanje ulaska Ukrajine u NATO ostaje jedan od ciljeva specijalnie operacije — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2023, 23:17

Sprečavanje ulaska Ukrajine u NATO ostaje jedan od ciljeva specijalnie operacije — Kremlj

  Sprečavanje ulaska Ukrajine u NATO ostaje jedan od ciljeva specijalne vojne operacije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u četvrtak.
„Naravno, jer će u suprotnom ovo predstavljati ozbiljnu, značajnu pretnju za bezbednost naše zemlje“, rekao je portparol odgovarajući na pitanje. Komentarišući posetu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Kijevu, Peskov je rekao da Kremlj nema procene o perspektivama pridruživanja Ukrajine alijansi. „Ne, Kremlj nema procene perspektiva“, dodao je on. Ranije u četvrtak, pres-služba NATO-a rekla je TASS-u da se Stoltenberg trenutno nalazi u Ukrajini. Prema diplomatskom izvoru u Briselu, Stoltenbergova poseta Kijevu postala je završni element pripreme za sastanak kontakt grupe o Ukrajini u nemačkoj avio-bazi Ramštajn 21. aprila. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva reakcija Moskve: "Sad je jasno..."

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 12:23

NATO pokazuje svoju agresivnu prirodu i nastavlja svoju politiku priključenja Ukrajine NATO bloku, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...On je time aludirao na reči generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga koji je rekao da će Ukrajina čim pre postati članica te organizacije..."Imamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.