Šojgu: Uništene 33 američke haubice M777, pet sistema „Harpun“ i šest sistema „Hajmars“

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2022, 12:28

Šojgu: Uništene 33 američke haubice M777, pet sistema „Harpun“ i šest sistema „Hajmars“

Ministar odbrane Ruske federacije Sergej Šojgu je saopštio da ruske PVO snage pokrivaju civilne objekte na oslobođenim teritorijama i da tako spasavaju živote hiljada civila.
Tako su samo u poslednjih mesec dana oborena 34 ukrajinska aviona, presretnuto 39 projektila sistema "Točka-U", kao i 226 raketa višecevnih raketnih sistema, uključujući i one strane proizvodnje. „Nekontrolisane isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini ozbiljno ugrožavaju bezbednost regiona. Ukupno, kao rezultat udara ruskih trupa na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine, 33 američke haubice M777 i pet lansera protivbrodskih raketnih sistema `Harpun` je uništeno. Takođe, šest lansera i više od 200 projektila višecevnih raketnih sistema `Hajmars`“, nastavio je ministar odbrane. Takođe, prema njegovim rečima, u protekle dve nedelje ukrajinske trupe su „izgubile 396 protivoklopnih raketnih sistema "Džavelin" i "NLAV", kao 125 prenosnih PVO sistema tipa "Stinger".   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_-181214296_14455\", -181214296, 14455, \'TSLj0aiDQOSLl3Zw0HCB2EsnDdWr\'); }()); Šojgu je dodao da je ruska vojska aktivno uključena u uspostavljanje mirnog života u oslobođenim oblastima, te da je već sprovedeno oko 1400humanitarnih akcija, te da je isporučeno više od 50 hiljada tona tereta, te da vojni graditelji ubrzano obnavljaju civilnu infrastrukturu. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu tvrdi: "Rusija uništila šest američkih sistema HIMARS od početka sukoba"

Izvor: Blic, 02.Avg.2022

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je Rusija od početka sukoba u Ukrajini uništila šest američkih raketnih sistema HIMARS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.