Šojgu: Čije je ovo?; Usledio odgovor: Hrvatsko VIDEO

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 12:03

Šojgu: "Čije je ovo?"; Usledio odgovor: "Hrvatsko" VIDEO

Na društvenoj mreži Iks pojavio se snimak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua dok obilazi zaplenjeno ukrajinsko oružje u Avdejevki.

Na društvenoj mreži Iks kruži snimak, navodno nastao u Avdejevki, na kojem se vidi ruski ministar odbrane Sergej Šojgu kako razgleda ukrajinsko oružje koje je zaplenjeno tokom borbi u gradu koji su nedavno osvojile ruske snage.

Šojgu zainteresovano razgleda zaplenjenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opremu i oružje, a u razgovoru sa zamenikom komandanta Središnjeg ruskog vojnog okruga, generalom Jevgenijem Cindjajkinom, prema dostupnom prevodu, komentarisalo se da strana oprema, koju su Ukrajinci dobili, "nije dorasla ruskom naoružanju".

Na snimku, čija autentičnost nije potvrđena, Šojgu dolazi do bacača granata RBG-6 i zainteresovano ga gleda.

"Čije je ovo?" pita.

"Hrvatsko", odgovara mu general.

Reč je o oružju dometa 400 metara, koje koristi granate kalibra 40 milimetara. Bacače je Hrvatska poslala kao deo vojne pomoći Ukrajini, prenosi Jutarnji.

Prema dostupnom prevodu, na snimku se čuje Šojgu koji kaže kako zapadno oružje loše funkcioniše u ruskim uslovima i objašnjava da je Ukrajina dobila "i starih i novih stvari".

"Ovde imamo ceo potencijal vojne industrije", komentariše general, a Šojgu, između ostalog, kaže da se "zna da je kalašnjikov najbolji, iako ga oni i dalje pokušavaju nadmašiti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.