Smanjenje cene ako Ukrajina udje u carinsku uniju

Izvor: NaDlanu.com, 15.Sep.2012, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje cene ako Ukrajina udje u carinsku uniju

JALTA, 15. septembra 2012. (Beta-AP) - Arkadij Dvorkovič, zamenik premijera Rusije izjavio je u subotu da Ukrajini neće bti smanjena cena za kupovinu prirodnog gasa, dok god ta zemlje ne postane članica carinske unije u kojoj su za sada Rusija, Kazahstan i Belorusija.

JALTA, 15. septembra 2012. (Beta-AP) - Arkadij Dvorkovič, zamenik premijera Rusije izjavio je u subotu da Ukrajini neće bti smanjena cena za kupovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << prirodnog gasa, dok god ta zemlje ne postane članica carinske unije u kojoj su za sada Rusija, Kazahstan i Belorusija.Ukrajina, koja sve svoje potrebe za prirodnim gasom obezbedjuje uvozom iz Rusije, već dugo od Moskve traži smanjenje cene gasa, koja je drastično povećana 2009. godine.Dvorkovič je medjutim danas kazao da Ukrajina može da očekuje smanjenje cene samo ako udje u carinsku uniju, u kojoj dominantnu ulogu ima Rusija, navodi agencija Asošijeted pres i dodaje da Ukrajina to odbija, strahujući da bi time bile ugrožene veze Kijeva i Evropske unije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.