Situacija u istočnom delu Donbasa izuzetno teška

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2022, 14:12

Situacija u istočnom delu Donbasa izuzetno teška

Situacija u istočnom delu Donbasa je i dalje izuzetno teška jer ruska vojska pokušava da napreduje ka gradovima Slavjansku i Severodonjecku, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Oružane snage Ukrajine se suprotstavljaju ofanzivi", rekao je on u sinoćnjem redovnom obraćanju naciji, preneo je BBC.

On je dodao da će svaki dan kada njegove snage uspeju da poremete ruske planove pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se dođe do željenog dana koji svi toliko čekaju i za koji se bore - dana pobede.

Generalštab oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da ruske snage pokušavaju da probiju ukrajinsku odbranu kako bi došli do administrativnih granica Luganske oblasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajinski sud osudio ruskog vojnika na doživotnu robiju; Moskva: Ruske jedinice vrše deminiranje u "Azovstalju"

Izvor: RTS, 23.Maj.2022, 05:51

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset deveti dan. Ukrajinski sud osudio je ruskog vojnika na doživotnu kaznu zatvora zbog, kako je navedeno, ratnog zločina – ubijanja nenaoružanog civila. Ruske jedinice započele su deminiranje u čeličani "Azovstalj" u Marijupolju, saopštilo je rusko ministarstvo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.