Sencov: Preživeo sam, nemojte se previše brinuti

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sencov: Preživeo sam, nemojte se previše brinuti

Ukrajinski reditelj Oleg Sencov koji je u ruskom zatvoru, osuđen zbog "terorizma", izjavio je da je "preživeo" 145 dana štrajka glađu koji je okončao početkom oktobra, ali da mu zdravlje nije dobro.

"Naravno, moji lekarski nalazi nisu još dobri, ali nisu ni tako loši kao pre", naveo je Sencov u pismu upućenom krajem oktobra prijatelju Nikolaju Ščuru, u čiji je uvid imala agencija Frans pres.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />"Nemojte se previše brinuti - preživeo sam", dodao je ukrajinski reditelj koji ima poseban režim ishrane, uzima lekova, ali više ne prima infuziju.

Ščur je izrazio uverenje da će se Sencov oporaviti.

Sencov (42), rodom s crnomorskog poluostrva Krim koje je Rusija pripojila, uhapšen je u maju 2014. godine i osuđen u avgustu 2015. na 20 godina zatvora zbog "terorizma" i "trgovine oružjem".

On je 25. oktobra dobio Nagradu "Saharov" Evropskog parlamenta za "izuzetan doprinos borbi za ljudska prava u svetu".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Oleg Sencov: 'Preživio sam štrajk glađu'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2018

Ukrajinski režiser Oleg Sencov koji je u ruskom zatvoru izjavio je da je "preživio" 145 dana štrajka glađu koji je okončao početkom oktobra, ali da mu zdravlje nije dobro. Sencov služi kaznu od 20 godina zatvora u Rusiji, nakon što je osuđen zbog optužbi za terorizam, za koje on i grupe za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.