Izvor: Danas, 24.Jun.2023, 08:37

Šef Vagnera kaže da su ušli u komandu ruske vojske u Rostovu na Donu i da kontrolišu vojne lokacije

Šef paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin, koji je pozvao na oružanu pobunu i svrgavanje ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, potvrdio je danas da su on i njegove trupe ušle u komandu ruske vojske u gradu Rostov na Donu, ključnom centru za ruski napad na Ukrajinu, i da je preuzeo vojne lokacije među kojima i jedan aerodrom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državni udar u Rusiji? "Spremni smo da umremo"

Izvor: B92, 24.Jun.2023

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin je u novoj video poruci objavio da su sve vojne lokacije u ruskom gradu Rostovu na Donu pod kontrolom plaćeničke grupe Vagner...Prigožin tvrdi da se ne radi o vojnom udaru, ali čini se da si je postavio cilj svrgavanja ruskog vojnog vrha, piše BBC...Na snimku objavljenom...

Nastavak na B92...

Prigožin zaprijetio da će krenuti na Moskvu, tenkovi na ulicama ruske prijestonice

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2023

ROSTOV - Šef privatne paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin pozvao je danas ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak s njim, i zaprijetio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Berlin i Pariz pažljivo prate sitauciju u Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2023

Francuska i Nemačka saopštile su danas da pažljivo prate događaje u Rusiji gde je šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin pozvao na pobunu protiv redovnih snaga bezbednosti i kontroliše više vojnih objekata u Rostovu na Donu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Prigožin: Zauzeli smo Južni vojni okrug u Rostovu bez ispaljenog metka

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2023

ROSTOV - Šef ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao je danas da su njegove trupe preuzele kontrolu nad štabom Južnog vojnog okruga Rusije u Rostovu na Donu bez ispaljenog metka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rusija: Pooštrene mere bezbednosti u velikom broju ruskih regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2023

Mere bezbednosti u velikom broju ruskih regiona su pooštrene u pokušaju vlasti Rusije da spreče oružanu pobunu koju predvodi šef paravojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.