Sastanak svetske vlade u senci počeo u Beogradu

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak "svetske vlade u senci" počeo u Beogradu

Sastanak evropskog ogranka Trilateralne komisije, koju često nazivaju "svetska vlada u senci", počeo je danas Beogradu obraćanjem predsednika za Evropu i bivšeg šefa Evropske centralne banke Žan-Kloda Trišea i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Triše, koji je otvorio zasedanje, rekao je da će članovi svetske ekonomske i političke elite koji borave u Beogradu razgovarati o evropskim problemima, perspektivi evropskih integracija i zapadnog Balkana, aktuelnoj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Rusiji i Ukrajini, kao i o izazovima u Evropi. On je rekao da je Triletaralna komisija pažljivo i redovno pratila dešavanja na zapadnom Balkanu, kao i da su brojni članovi igrali važne uloge u tragičnim vremenima iza nas.

"Hajde da se podsetimo Ričarda Holbruka u Dejtonu pre 20 godina i Volfganga Išingera, koji su obojica pomogli u kosovskom mirovnom procesu", rekao je Triše. Podsetio je da će za nekoliko dana biti obeležena i godišnjica pada Berlinskog zida i povratak celovitoj i slobodnoj Evropi i poručio premijeru Vučiću da će biti uz Srbiju na njenom putu ka EU.

Triše je citirao nobelovca Ivu Andrića koji je rekao da su "mostovi vredniji od svega što čovek sagradi i izradi", jer pripadaju svima i svima su jednako korisni.

Srbija je najmlađa članica Trilateralne komisije. U članstvu od prošle godine i uz Norvešku je jedina članica Evropske grupe koja nije istovremeno članica EU.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija biti mirovni agent i protomer stabilnosti, te da nam je sada saradnja potrebna više nego ikada, a učesnike pozvao da rade zajedno zarad bolje budućnosti.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sastanak Trilaterale u Beogradu

Izvor: RTS, 01.Nov.2014

U Beogradu je počeo sastanak evopskog ogranka Trilateralne komisije. Otvarajući sastanak, predsednik Trilaterale za Evropu i bivši šef Evropske centralne banke Žan-Klod Triše najavio je da će teme trodnevnog sastanka biti evropski problemi, perspektiva evropskih integracija i zapadnog Balkana,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.