Saopštene najnovije vesti: Ofanziva uspešna

Izvor: B92, 19.Jun.2022, 14:12

Saopštene najnovije vesti: "Ofanziva uspešna"

Rusija je danas saopštila da se njena ofanziva na Severodonjeck na istoku Ukrajine odvija uspešno nakon što je preuzela kontrolu nad periferijom tog grada.

Ofanziva u pravcu Severodonjecka uspešno se odvija, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov u video izjavi, preneo je Rojters.

On je kazao da su ruske snage zauzele naselje Metolkine, na istočnoj periferiji grada.

"Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da napadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne ciljeve na teritoriji Ukrajine", istakao je on.

Konašenkov je takođe rekao da su krstareće rakete dugog dometa Kalibar pogodile komandni centar u Dnjepropetrovskoj oblasti, usmrtivši ukrajinske generale i oficire, uključujući i članove generalštaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.