Saobraćaj Ukrajina-Krim obustavljen zbog bezbednosti

Izvor: Press, 27.Dec.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj Ukrajina-Krim obustavljen zbog bezbednosti

Obustava saobraćaja između Ukrajine i Krima bila je neophodna iz bezbednosnih razloga, saopštio je danas portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Andrej Lisenko.
Lisenko je na konferenciji za novinare rekao da je saobraćaj obustavljen "zbog velike verovatnoće da bi grupe koje se bave sabotažom mogle da uđu predstavljajući se kao lokalno stanovništvo", preneo je AP.

Lisenko >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je rekao da je mera privremena, ali ne i koliko će trajati. Ukrajina je u petak blokirala železnički i autobuski sabraćaj sa Krimom.

Krimska carinska služba saopštila je danas da je na dva od tri prelaza ka Krimu blokiran i automobilski saobraćaj. Direktor Krimske železnice potvrdio je za Tas s da je Ukrajina obustavila transport robe i putnika železnicom, bez ranijeg obaveštenja.

Krim je u martu ušao u sastav Ruske federacije, posle referenduma, čije rezultate Kijev i Zapad ne priznaju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saobraćaj Ukrajina-Krim obustavljen zbog bezbednosti

Izvor: Blic, 27.Dec.2014

Obustava saobraćaja između Ukrajine i Krima bila je neophodna iz bezbednosnih razloga, saopštio je danas portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Andrej Lisenko...Lisenko je na konferenciji za novinare rekao da je saobraćaj obustavljen "zbog velike verovatnoće da bi grupe koje se bave...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.