Sabalenka o rivalki iz Ukrajine: Briga me ako me mrzi

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 08:09

Sabalenka o rivalki iz Ukrajine: Briga me ako me mrzi

Druga najbolja svetska teniserka govorila je o prvoj protivnici na Rolan Garosu i specifičnom odnosu koji ima sa njom zbog rata

Beloruskinja na Ukrajinku. Biće rata, ali onog teniskog.

Ni ovog puta sport ne može da se sakrije od politike, da se otrgne od te pošasti. Rat u Ukrajini je učinio svoje pa se svaki duel rivalki sa oponiranih strana u sukobu posmatra drugačije nego bilo koji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Već u prvom kolu na Rolan Garosu imamo takav slučaj - sudar Beloruskinje i Ukrajinke. Iako te dve države zvanično nisu u ratu, kao da jesu, zbog savezničkog odnosa Belorusije i Rusije.

Sabalenka je govorila o meču sa Martom Kostjuk.

"Nije važno da li me ona mrzi", ne želi druga igračica sveta da se uopšte bavi time, ne želi da misli o negativnim stvarima.

Kostjukova otvoreno izražava animozizet prema Belorusima. Tako je na US Openu prošle godine odbila da se rukuje sa Viktorijom Azarenko.

"Pokušavam da ne mislim na negativne stvari. To me en dotiče. Nije važnoda li me ona mrzi! Ne mogu ništa protiv toga. Uvek će postojati ljudi koji me vole i oni koji me mrze. Ako me mrzi, ne želim da uzvraćam".

Kostjukova verovatno neće želeti da pruži ruku svojoj suparnici iz Belorusije.

"Što se tiče rukovanja, to i mogu da razumem. Teško im je da pruže ruku Ruskinjama ili Beloruskinjama - ali kakvu poruku žele da pošalju kući?", pita se Sabalenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.