Sabalenka: Pratio me je i vikao da bacam bombe na Ukrajinu, plakala sam kao beba

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 12:07

Sabalenka: Pratio me je i vikao da bacam bombe na Ukrajinu, plakala sam kao beba

Beloruska teniserka Arina Sabalenka jedna je od onih koji na WTA sceni izvlači najdeblji kraj rata u Ukrajini.

Zbog svoje nacionalnosti je često izložena preziru, najpre ukrajinskih igračica poput Eline Svitoline koje odbijaju da se pozdrave sa njom nakon meča.

Sabalenka je u razgovoru za "L‘Ekip" otkrila da ima i onih koji odlaze i korak dalje, iako je više puta istakla da ne podržava Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lukašenka i rat u Ukrajini.

"Jednog dana me je trener jedne ukrajinske igračice rekao da mu je drago što sam izgubila. Ušla sam u kancelarije WTA, plakala sam kao beba, nisam mogla da pričam. Pratio me je i vikao da ja bacam bombe... Ne podržavamo rat. Šta očekujete od nas? Da vičemo ‘ne ratu‘", pita se Sabalenka.

Trenutno druga igračica sveta je najbolje rangirana igračica u obe konkurencije (ATP i WTA) iz zemalja koje su umešane u konflikt, pa je zbog toga najčešće i u centru zbivanja.

Sabalenka je ove sezone slavila u Adelejdu, Madridu i Australijan Openu, a poslednji meč je odigrala u polufinalu Rolan Garosa gde je bolja bila Karolina Muhova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.