SUDBINA DONBASA SE REŠAVA U JELISEJSKOJ PALATI? Putin i Zelenski oči u oči (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDBINA DONBASA SE REŠAVA U JELISEJSKOJ PALATI? Putin i Zelenski oči u oči (VIDEO)

Ukrajinci će pokušati da miniraju Minski sporazum.

Bilateralni sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, biće održan u Jelisejskoj palati nakon završetka razgovora lidera  "normandijske četvorke" (Nemačka, Rusija, Francuska, Ukrajina).

Sastanak "četvorke" bi trebalo da počne oko 16.00 časova po srednjoevropskom vremenu, nakon čega je planirana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konferencija za štampu. Očekuje se da će razgovori trajati 2 sata i 45 minuta.

Uoči sastanka planiran je niz bilateralnih susreta. Između ostalog, Putin će razgovarati sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel i francuskim liderom Emanuelom Makronom.

Kako piše list "Komersant", pozivajući se na neimenovane izvore u ruskoj vlasti, Rusija će se držati čvrste pozicije po pitanju realizacije Minskih sporazuma.

Izvor lista je objasnio da je za Ukrajinu predstojeći sastanak u Parizu politički akt, dok je za Rusiju radni susret.

- Ako je u sporazumu napisano da izbori treba da budu prevremeni, znači, oni se ne mogu kombinovati sa redovnim. Niko ništa neće menjati - dodao je on.

Po mišljenju neimenovanog izvora, plan Kijeva da revidira Minski sporazum neće biti realizovan. On je podsetio da su Pariz i Berlin više puta govorili da dokument nema alternativu.

"Normandijski format" je diplomatska grupa koju čine predstavnici Nemačke, Rusije, Francuske i Ukrajine za rešavanje situacije u Donbasu. Format se pojavio u junu 2014. godine i tada su tokom obeležavanja 70. godišnjice invazije saveznika u Normandiji lideri četiri države prvi put razgovarali o deeskalaciji situacije na jugoistoku Ukrajine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin stigao u Pariz na pregovore u "normandijskom formatu": Očekuje ga i sastanak sa ukrajinskim predsednikom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Pariz gde će se danas održati samit lidera "normandijske četvorke" i bilateralni susreti sa liderima država ovog formata, uključujući i sastanak sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim...Pre samita, Putin će razgovarati sa nemačkom kancelarkom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.