Putin stigao u Pariz na pregovore u normandijskom formatu: Očekuje ga i sastanak sa ukrajinskim predsednikom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin stigao u Pariz na pregovore u "normandijskom formatu": Očekuje ga i sastanak sa ukrajinskim predsednikom (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Pariz gde će se danas održati samit lidera "normandijske četvorke" i bilateralni susreti sa liderima država ovog formata, uključujući i sastanak sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Pre samita, Putin će razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Makronom. Ti će sastanci, kako se očekuje, ukupno trajati pola sata.

Putina je u Jelisejskoj palati pozdravio odred počasne garde, a dočekao ga je francuski predsednik Emanuel Makron.

Kako piše list „Komersant“, pozivajući se na neimenovane izvore u ruskoj vlasti, Rusija će se držati čvrste pozicije po pitanju realizacije Minskih sporazuma. Izvor lista je objasnio da je za Ukrajinu predstojeći sastanak u Parizu politički akt, dok je za Rusiju radni susret.

Na sastanak su stigli i nemačka kancelarka Angela Merkel i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

​"Normandijski format" je diplomatska grupa koju čine predstavnici Nemačke, Rusije, Francuske i Ukrajine za rešavanje situacije u Donbasu. Format se pojavio u junu 2014. godine i tada su tokom obeležavanja 70. godišnjice invazije saveznika u Normandiji lideri četiri države prvi put razgovarali o deeskalaciji situacije na jugoistoku Ukrajine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin zadovoljan sastankom sa Zelenskim

Izvor: Blic, 09.Dec.2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je srećan zbog načina na koji su protekli samit Normandijske četvorke u Parizu i njegov prvi sastanak sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.