STAV AMERIKE: Sankcije Rusiji ostaju uprkos zatišju u Ukrajini

Izvor: Kurir, 08.Okt.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STAV AMERIKE: Sankcije Rusiji ostaju uprkos zatišju u Ukrajini

Pomoćnica američkog državnog sekretara rekla da će blokada ostati Kremlj "nameće svoju volju na ukrajinskom tlu".

VAŠINGTON - SAD su večeras upozorile Rusiju da će sankcije protiv te zemlje ostati na snazi uprkos zatišju u Ukrajini, sve dok se u potpunosti ne primeni mirovni sporazum o Ukrajini usvojen u februaru u Minsku.

Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, poznata po čvrstom stavu prema Rusiji, ponovo je uputila upozorenje toj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u obraćanju senatorima u Spoljnopolitičkom odboru američkog Senata.

"Procene o Rusiji i separatistima ćemo donositi na osnovu njihovih dela, a ne izjava. Sarađujemo s Evropskom unijom (EU) da sankcije Rusiji ostanu na snazi do potpune primene sporazuma iz Minska", rekla je Viktorija Nuland.

Prema njenim rečima, sankcije povezane s ruskom aneksijom poluostrva Krim, ostaće na snazi dok Kremlj "nameće svoju volju na ukrajinskom tlu".

Američka zvaničnica je priznala da se situacija na istoku Ukrajine "spektakularno poboljšala" i da se primirje uvedeno 15. februara, poštuje u potpunosti već mesec dana. Više od 8.000 ljudi poginulo je u konfliktu između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, započetom u aprilu 2014. godine.

(Beta-AFP)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.