SRBIJA TRPI OGROMNU ŠTETU Vučić otkrio da li će biti UVOĐENJA SANKCIJA Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2022, 10:35

"SRBIJA TRPI OGROMNU ŠTETU" Vučić otkrio da li će biti UVOĐENJA SANKCIJA Rusiji

Vučić je naveo da je šteta zbopg neuvođenja sankcija Rusiji ogromna.

Predsednik Srbije Alekasndar Vučić u gostovanju na TV Prva izjavio je da Srbija trpi ogromnu štetu zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

- Mi smo izdražali 80 dana, cena koju plaćamo je ogromna, nemamo izvoz na tržište kapitala. Evropa ne može da izdrže drugu ili treću godinu recesije zaredom. To dotiče svakog čoveka. Kad nemamo pristup tržištu, kako ćemo da rešimo kredite, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rolover? Kad imate ovakvo vreme, rat u Ukrajini, deficit je 2-3 odsto. Na kraju dolazi do plata i penzija - rekao je predsednik i dodao:

- Sad će svi da kažu Vučić najavljuje uvođenje sankcija. Ne, borićemo se za svoju politiku. Da ne pričam o stranim investicijama, da su američki glumci i režiseri odbili dolazak u zemlju, ogromnu štetu trpimo, ni od koga ne tražim hvala. Bilo bi lepo da je ruski ambasador bio više fer. To radimo zbog poštovanja međunarodnog prava, znamo koliko su sankcije nefer. Jesmo uveli 3. aprila sankcije? Trpimo strašno i mnogo neuvođenjem sankcija, hoću da ljudi to znaju. Živeli bismo desetostruko bolje kad bismo to uradili, ne radimo to jer smo nezavisna i samostalna zemlja - podvukao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Predsednik Srbije ponovo naglasio stav o nepridruživanju sankcijama protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2022

Beograd će se, uprkos tome što je pretrpeo „ogromnu štetu“, boriti da održi svoju politiku nepridruživanja drastičnim međunarodnim sankcijama uvedenim Moskvi zbog sukoba u Ukrajini, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Izdržali smo osamdeset dana“ bez ograničavanja Rusije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.