Izvor: Blic, 28.Mar.2023, 23:21

SPC: "Proterivanje mitropolita Onufrija sinonim državnog terora nad crkvom u Ukrajini"

Srpska pravoslavna crkva saopštila je večeras da se nad Ukrajinskom pravoslavnom crkvom, kao jedinom kanonskom i zakonitom crkvom u toj zemlji, vrši ''državni teror'' i da ponašanje ukrajinskog državnog rukovodstva svedoči da je njegov stvarni, verovatno i krajnji cilj, brisanje istorijskog pamćenja i svih tragova izvornog Pravoslavlja u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGLASILA SE SPC! Evo šta je patrijarh Porfirije rekao o državnom teroru nad Ukrajinskom pravoslavnom crkvom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2023, 08:12

U saopštenju na sajtu SPC, koje potpisuje patrijarh Porfirije  navodi se da ukrajinska Pravoslavna Crkva je, kao što je opštepoznato, jedina kanonska i zakonita Pravoslavna Crkva u Ukrajini..Srpska pravoslavna crkva (SPC)  saopštila je da se nad Ukrajinskom pravoslavnom crkvom, kao jedinom kanonskom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.