SPC: Ne obavezuje nas odluka Carigrada

Izvor: Danas, 12.Nov.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC: Ne obavezuje nas odluka Carigrada

Kanonski neutemeljena odluka Carigradske patrijaršije da rehabilituje i prizna za episkope dvojicu vođa raskolničkih grupacija u Ukrajini, Filareta Denisenka i Makarija Maletiča, zajedno sa njihovim episkopatom i klirom, za Srpsku pravoslavnu crkvu je neobavezujuća, saopšteno je posle zasedanja Svetog Arhijerejskog sabora SPC. Članak SPC: Ne obavezuje nas odluka Carigrada se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

SPC odbija odluke Veseljenske - Carigradske partrijaršije u vezi Ukrajine

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Nov.2018, 10:47

Srpska pravoslavna crkva ne prihvata odluke Vaseljenske patrijaršije koje se odnose na dobijanje autokefalnosti Ukrajinske pravoslavne crkve, niti skidanja anateme sa dvojice tamošnjih episkopa..."Kanonski neutemeljena odluka Carigradske patrijaršije da rehabilituje i prizna za episkope dvojicu vođa...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.