SKANDAL: Ukrajinski ambasador u Srbiji pozvao na razaranje Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: Ukrajinski ambasador u Srbiji pozvao na razaranje Rusije

Ambasador Ukrajine u Srbiji Aleksandar Aleksandrovič pozvao je međunarodnu zajednicu da postavi cilj - uništenje.

- Svi pokušaji da se napravi civilizovan dogovor sa Moskvom su osuđeni na neuspeh, jer protivreče instrukcijama kremaljskog režima - piše Aleksandrovič u autorskom tekstu pod nazivom "Jedini način da se izbori sa Rusijom", koji je objavljen na portalu "Cenzor.net".

Ukrajinski diplomata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takođe je napomenuo da metode uništavanja ne zahtevaju vojne akcije. On smatra da je dovoljno izolovati Rusiju uz pomoć "realnih ekonomskih sankcija".

Ranije je bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio da Ukrajina ne može da objavi rat Rusiji, jer Kijev nema nuklearno oružje. On smatra da upravo zato zemlja mora da ojača svoj vojni potencijal.

Turčinov je predvideo Moskvi mnogo veće "probleme" nego što je SSSR imao pre raspada. On tvrdi "da će upravo tada Ukrajina osloboditi ne samo Krim".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.