SAD zapretile Rusiji sankcijama „kojih nije bilo u prošlosti ako preduzme korake da destabilizuje Ukrajinu“

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2021, 19:30

SAD zapretile Rusiji sankcijama „kojih nije bilo u prošlosti ako preduzme korake da destabilizuje Ukrajinu“

Zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland zapretila je Rusiji sankcijama bez presedana zbog situacije u vezi Ukrajine. „Odlučni smo u našoj poruci Moskvi - ako preduzme korake da destabilizuje Ukrajinu i upotrebi svoje snage za agresiju na Ukrajinu, biće ozbiljnih ekonomskih koraka i sankcija koje nisu bile u prošlosti“, rekla je Nulandova u Kijevu na bezbednosnom forumu putem video veze. Zamenik državnog sekretara je naglasila da su SAD i sve članice NATO „uvek bliske” Ukrajini i podržavaju njenu težnju ka „nezavisnosti, miru, teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i dostojanstvenoj, pravednoj evropskoj budućnosti”, prenose RIA Novosti. Prema njenim rečima, pregovori o Donbasu su zašli u ćorsokak, a od sporazuma iz Minska „mnogo toga se ne sprovodi“. "Verujemo da Sjedinjene Države mogu da igraju pomoćnu ulogu, kao što smo to činili 2014-2016, kada smo zamenili Normandijski format, radeći paralelno sa Kijevom. Mislim da smo spremni da to uradimo. Vidimo nema alternative nego da počnemo nešto da radimo, a ne samo da govorimo o sporazumima iz Minska“, dodala je ona.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD: Lukašenko marioneta Rusije

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2021, 11:43

Vašington je zabrinut zbog planova beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da poseti Krim i prizna rusko poluostrvo, izjavila je pomoćnik američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland. "Zabrinuti smo zbog Lukašenka, koji je odlučio da bude neutralan nakon što je Rusija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.