SAD samo produžavaju sukob u Ukrajini, neće promeniti kurs ruske operacije — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2023, 22:00

SAD samo produžavaju sukob u Ukrajini, neće promeniti kurs ruske operacije — Kremlj

Iako SAD potpiruju sukob u Ukrajini, to neće promeniti opšti tok događaja, već samo produžiti neprijateljstva, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Glavni kormilar u ovom procesu su SAD, nikako Kijev. Prema tome, što duže SAD dolivaju ulje na vatru svojim akcijama, svojim direktnim učešćem u sukobu, to će sve duže trajati. Ali neće moći da promene tok događaja. Rusija će postići svoje ciljeve“, izjavio je. Komentarišući odbijanje nove slovačke vlade da Kijevu isporuči oružje, Peskov je izjavio da to nije velika promena u široj slici. „Udeo Slovačke u snabdevanju [Ukrajine] oružjem nije bio tako veliki“, izjavio je Peskov.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Novi predsednik Predstavničkog doma SAD neće ništa promeniti – Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 27.Okt.2023, 10:14

Novi predsednik Predstavničkog doma teško da će uticati na spoljnu politiku Vašingtona, posebno kada je reč o Ukrajini, izjavio je u četvrtak novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Njegovi komentari su usledili dan nakon što je republikanac Majk Džonson, koji je smatran „ukrajinskim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.