Izvor: JUGpress.com, 11.Feb.2022, 23:10

SAD šalju još vojnika u Evropu

VAŠINGTON

Sjedinjene Američke Države će u narednih nekoliko dana poslati dodatnih 3.000 vojnika u Poljsku, saopštio je neimenovani visoki zvaničnik Sekretarijata za odbranu, prenosi Glas Amerike.

Rusija je rasporedila dodatne trupe blizu Ukrajine i invazija bi mogla da počne bilo kog trenutka, možda pre kraja Olimpijskih igara, rekao je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Na satelitskim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << snimcima, koje je objavila jedna američka kompanija, vide se nove ruske vojne snage na nekoliko lokacija blizu Ukrajine.

Američki zvaničnik naveo je da će u Poljsku ići preostali pripadnici 82. vazdušno-desantne divizije iz baze Fort Breg, u Severnoj Karolini, a očekuje se da će u Poljskoj biti do naredne nedelje.

Slanje dodatnih vojnika odobrio je sekretar za odbranu Lojd Ostin po nalogu predsednika Džoa Bajdena.

To je novi kontigent, uz 8.500 vojnika koji su već u pripravnosti za mogući odlazak u Evropu i gotovo 3.000 vojnika za koje je administracija ranije najavila da će biti raspoređeni u Poljskoj i Rumuniji.

Neimenovani zvaničnik naveo je da se u Poljskoj već nalazi gotovo dve trećine od 1.700 američkih vojnika čije je raspoređivanje Pentagon naložio početkom februara, kao i da je u Nemačku stiglo 300 američkih vojnika.

“Ovih 3.000 dodatnih vojnika čine veoma pokretnu i fleksibilnu snagu, sposobnu za više misija. Raspoređuju se da bi ohrabrili naše NATO saveznike, odvratili potencijalnu agresiju protiv istočnog krila NATO- obučavali se sa snagama zemalja domaćina, i doprineli nizu situacija”, rekao je zvaničnik Sekretarijata za odbranu i naveo da se u Evropi već nalazi više od 80.000 američkih vojnika.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD šalju još 3.000 vojnika u Poljsku zbog krize u Ukrajini

Izvor: Danas, 11.Feb.2022

Pentagon šalje još 3.000 vojnika u Poljsku zbog zabrinutosti da bi Rusija u narednim danima mogla da izvede invaziju na Ukrajinu nakon što je rasporedila vojsku duž granice, izjavio je neimenovani visoki zvaničnik Sekretarijata za odbranu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.