SAD najavljuju vojnu pomoć Kijevu od 300 miliona dolara 26. maja — Rojters

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2023, 11:14

SAD najavljuju vojnu pomoć Kijevu od 300 miliona dolara 26. maja — Rojters

 Američka administracija će u petak objaviti još jedan paket vojne pomoći Ukrajini, vredan 300 miliona dolara, rekao je Rojters pozivajući se na anonimne izvore.
Očekuje se da paket uključuje vođene rakete za višestruko lansiranje (GMLRS) za HIMARS lansere i municiju za druge vrste oružja. Oni će biti izvučeni iz kase Pentagona. Istovremeno, izvori su agenciji rekli da bi to moglo biti saopšteno sledeće nedelje. Ukupno, Sjedinjene Države su posvetile oko 37 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini od početka ruske specijalne vojne operacije u toj zemlji. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i drugi ruski zvaničnici više puta su ukazivali na opasnost od širenja isporučenog oružja u druge regione. Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov upozorio je da militarizacija Ukrajine od strane Zapada direktno ugrožava evropsku i globalnu bezbednost. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.