SAD će obezbediti dodatnih 1,3 milijarde dolara pomoći Ukrajini — Stejt department

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2023, 13:12

SAD će obezbediti dodatnih 1,3 milijarde dolara pomoći Ukrajini — Stejt department

 
SAD će Ukrajini pružiti dodatnih 1,3 milijarde dolara pomoći, najavio je u sredu američki državni sekretar Entoni Blinken.
„Pružićemo 1,3 milijarde dolara dodatne pomoći da pomognemo Ukrajini . Uložićemo preko 520 miliona dolara da pomognemo Ukrajini da obnovi svoju energetsku mrežu“, izjavio je Blinken govoreći na konferenciji o oporavku Ukrajine u Londonu. Diplomata je takođe napomenuo da će SAD izdvojiti „657 miliona dolara za pomoć u modernizaciji graničnih prelaza, železnice, luka, druge kritične infrastrukture koja povezuje zemlju sa Evropom“, kao i „100 miliona dolara za digitalizaciju ukrajinskih carina i drugih sistema za jačanje brzine i smanjenje korupcije i 35 miliona dolara za pomoć ukrajinskim preduzećima i preduzetnicima“. Prema Pentagonu, ukupno su SAD od početka ruske specijalne vojne operacije Ukrajini pružile skoro 40 milijardi dolara samo vojne pomoći.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina uskoro spremna da započne pregovore o pridruživanju EU — najviši poljski diplomata

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2023, 10:36

 . Ukrajina će biti spremna da započne pregovore o pridruživanju EU u bliskoj budućnosti, izjavio je poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau u sredu u Londonu, govoreći na konferenciji o oporavku Ukrajine 2023.. „Ukrajina treba što pre da postane članica Evropske unije“, izjavio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.