SAD: Evropa da uradi više da pomogne Ukrajini protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Evropa da uradi više da pomogne Ukrajini protiv Rusije

Stejt department saopštio je danas da bi Sjedinjene Američke Države želele da evropske zemlje učine više kako bi pomogle Ukrajini u njenoj borbi sa Rusijom oko Krima, što uključuje oštriju primenu sankcija i razmatranje podrške gasovodu Severni tok 2.

"Mnoge vlade uvele su sankcije Rusiji zbog njenih akcija u Krimu, u Ukrajini. Sve te sankcije nisu u potpunosti primenjene. Tako da je to jedna stvar za koju možemo da očekujemo da evropske zemlje urade više", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je portparolka Stejt departmenta Heder Nojert.

Ona je dodala da je i poprilično razgovarano i o pitanju gasovoda Severni tok 2, preneo je Rojters.

Ruska pogranična straža u nedelju je zaplenila tri ukrajinska vojna broda i pritvorila njihovu posadu, zbog čega je Kijev u ponedeljak uveo 30-dnevno ratno stanje u 10 od 27 ukrajinskih regiona koje smatra najpodložnijim eventualnom ruskom napadu. Ratno stanje stupa na snagu sutra.

Moskva je saopštila da je pogranična straža zaplenila ukrajinske brodove jer su prekršili važeće propise o kretanju sa područja Crnog mora ka Azovskom moru, kroz Kerčki prolaz, te da su ilegalno prešli rusku državnu granicu i izveli opasne manevre.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.