EU: Moguće dodatne evropske sankcije Rusiji oko Ukrajine

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Moguće dodatne evropske sankcije Rusiji oko Ukrajine

Nije isključeno uvođenje novih evropskih sankcija Rusiji posle tenzija kod Krima i to pitanje treba da bude razmatrano u decembru, rekla je danas ministarka spoljnih poslova Austrije, čija zemlja je aktuelni predsedavajući EU.

"Po pitanju dodatnih sankcija to treba da se odluči. Mi uskoro imamo sastanak Evropskog saveta u decembru", rekla je ministarka Karin Knajsl posle sastanka u Berlinu sa svojim nemačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kolegom Hajkom Masom.

Ona je rekla da će sve zavisiti od ponašanja dve sukobljene strane i da će se stvari proučiti. Knajsl je dodala da je sada samo reč jedne strane protiv druge.

Mas je rekao da zaplena ukrajinskih brodova od strane Rusije pokazuje da "ruska aneksija Krima predstavlja bezbednosni problem za sve u Evropi".

On je ponovo pozvao na oslobađanje ukrajinskih moreplovaca i zatražio od Kijeva i od Moskve da učine napore za smirivanje tenzija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

EU: Moguće dodatne evropske sankcije Rusiji oko Ukrajine

Izvor: Beta, 27.Nov.2018

Nije isključeno uvodjenje novih evropskih sankcija Rusiji posle tenzija kod Krima i to pitanje treba da bude razmatrano u decembru, rekla je danas ministarka spoljnih poslova Austrije, čija zemlja je aktuelni predsedavajući EU. "Po pitanju dodatnih sankcija to treba da se odluči. Mi uskoro imamo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.