Ruski pisac Prilepin povređen u eksploziji podmetnute bombe, jedna osoba poginula

Izvor: Beta, 06.Maj.2023, 13:18

Ruski pisac Prilepin povređen u eksploziji podmetnute bombe, jedna osoba poginula

Ruski pisac Zahar Prilepin, koji podržava ruski napad na Ukrajinu, povređen je danas u eksploziji kola u Rusiji, javilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova."Prema preliminarnim informacijama jedna osoba je poginula u eksploziji, a pisac Zahar Prilepin koji se nalazio u kolima je povređen", navelo je Ministarstvo u saopštenju za medije precizirajući da se incident dogodio u oblasti Nižnji Novgorod.Ruska agencija TASS javila je da je Prilepinov automobil dignut u vazduh u oblasti Nižnjeg Novgoroda, a da je prema preliminarnim podacima, na dno automobila postavljena eksplozivna naprava.Kako TASS navodi, piščev vozač je poginuo a sam Prilepin je povređen, dok, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bilo drugih žrtava.Pres služba pisca dala je uveravanja da je on u redu, da je hospitalizovan sa povredama obe noge, ali da je pri svesti.TASS prenosi i da je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da je Vašington stvorio još jednu terorističku ćeliju kijevskog režima. Agencija je dodala da za sada nema zvaničnih informacija o umešanosti ukrajinskih vlasti u eksploziju.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski pisac Prilepin povređen u eksploziji podmetnute bombe, jedna osoba poginula

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2023

Ruski pisac Zahar Prilepin, koji podržava ruski napad na Ukrajinu, povređen je danas u eksploziji kola u Rusiji, javilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na Radio 021...

Atentator priznao: Radio po nalogu Kijeva

Izvor: B92, 06.Maj.2023

Muškarac osumnjičen za pokušaj atentata na ruskog pisca Zahara Prilepina koji je uhapšen ranije danas priznao je na saslušanju da je radio po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, saopštio je Istražni komitet...Osumnjičeni Aleksandar Permjakov rekao je i da je postavio eksploziv eksploziv pod...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.