Atentator priznao: Radio po nalogu Kijeva

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 18:46

Atentator priznao: Radio po nalogu Kijeva

Muškarac osumnjičen za pokušaj atentata na ruskog pisca Zahara Prilepina koji je uhapšen ranije danas priznao je na saslušanju da je radio po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, saopštio je Istražni komitet.

Osumnjičeni Aleksandar Permjakov rekao je i da je postavio eksploziv eksploziv pod kola i da ga je aktivirao daljinski.

On se zatim sakrio sa mesta događaja ali je priveden kada je izlazio iz šume u drugom naselju. Istražni komitet je ranije dana okarakterisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovo delo kao teroristički napad.

Podsetimo, automobil u kojem se nalazio Prilepin dignut je u vazduh,. Prilepin je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga i nije životno ugrožen.

Pres-služba pisca je saopštila da je u eksploziji je poginuo Prilepinov vozač, pripadnik Nacionalne garde Rusije Aleksandar Šubin.

Prema preliminarnim informacijama, bomba koja je eksplodirala podmetnuta je pod automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SASLUŠAN ATENTATOR NA RUSKOG PISCA: Priznao po čijem nalogu je počinio napad (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023

Pres-služba pisca je saopštila da je u eksploziji je poginuo Prilepinov vozač, pripadnik Nacionalne garde Rusije, Aleksandar Šubin...Muškarac osumnjičen za pokušaj atentata na ruskog pisca, Zahara Prilepina, koji je uhapšen ranije danas priznao je na saslušanju da je radio po nalogu ukrajinskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.