Ruski brod udario u ukrajinski tegljač blizu Krima

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2018, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski brod udario u ukrajinski tegljač blizu Krima

Brod ruske obalske straže udario je u tegljač ukrajinske ratne mornarice blizu Krima, i oštetio njegove motore i trup, saopštila je danas ukrajinska Ratna mornarica.

Incident se dogodio danas kada su dva broda ukrajinske ratne mornarice i jedan tegljač prolazili iz Odese na Crnom moru do Marijupolja u Azovskom moru, kroz Kerčki prolaz, uzak prolaz između Krima i kontinentalne Rusije.

"Brodovi ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obalske straže izveli su otvoreno agresivne akcije prema brodovima ukrajinske ratne mornarice" za ; vreme tranzita, navodi se u saopštenju i dodaje da je brod ruske obalske straže oštetio motor, trup , ogradu i jedan čamac za spasavanje na ukrajinskom tegljaču.

U saopštenju se navodi da je Rusija bila unapred obaveštena o planiranom tranzitu.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da su ukrajinski brodovi kršili ruske teritorijalne vode koje su privremeno bile zatvorene, prenose ruske agencije.

"Njihov cilj je jasan... da se stvori konfliktna situacija u toj oblasti", navodi se u saopštenju FSB-a i ne pominje da je udaren ukrajinski tegljač.

Ruska novinska agencija Interfaks kasnije je je javila da je Rusija zatvorila prolaz za civilni saobraćaj.

Rusija polaže pravo na vode kod Krima od pripajanja tog poluostrva 2014. godine, prenosi Frans pres.

Kijev i zapad optužuju Rusiju da namerno blokira plovidbu komercijalnih brodova preko Kerčkog prolaza, jedinog pomorskog puta između Crnog mora i Azovskog mora.

Ukrajina optužuje Moskvu da pokušava da blokira njene luke, odnosno da priprema ofaznivu na Marijupolj, poslednji veći grad pod kontrolom Kijeva na istoku Ukrajine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ JEDAN INCIDENT KOD KRIMA: Ruski brod udario u ukrajinski tegljač i oštetio mu motore

Izvor: Kurir, 25.Nov.2018

Brod ruske obalske straže udario je u tegljač ukrajinske ratne mornarice blizu Krima, i oštetio njegove motore i trup.

Nastavak na Kurir...

"Ruski brod udario u ukrajinski tegljač blizu Krima" VIDEO

Izvor: B92, 25.Nov.2018

Brod ruske obalske straže udario je u tegljač ukrajinske ratne mornarice blizu Krima, i oštetio njegove motore i trup, saopštila je ukrajinska Ratna mornarica. Incident se dogodio u nedelju kada su dva broda ukrajinske ratne mornarice i jedan tegljač prolazili iz Odese na Crnom moru do Marijupolja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.