Ruska vojska se raspada

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 12:18

"Ruska vojska se raspada"

Bivši hrvatski ambasador u Rusiji Božo Kovačević komentarisao je izveštaj SOA-e, stanje na ratištu u Ukrajini i sutrašnje izbore u Turskoj.

"Čini se da je u većoj meri počeo raspad ruskih oružanih snaga nego što je počela ukrajinska protivofanziva", rekao je Kovačević za N1. Tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je ruska vojska u sve većim problemima zbog izostanka uspeha i nedostatka koordinacije između Vojske Ruske Federacije i paravojnih snaga plaćeničke grupe Vagner.

Zatim je komentarisao i sutrašnje predsedničke izbore u Turskoj.

Smatra da postoji realna mogućnost da Erdogan bude poražen.

"Već nedeljama se pokazuje da opozicioni kandidat ima prednost budući da je drugi kandidat odustao od izborne trke, pa je moguće da jedan deo tih glasova bude upućen njemu i da on pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora", predviđa Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.