Ruska propaganda: Bugarski predsednik na meti kritika Kijeva

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 19:44

"Ruska propaganda": Bugarski predsednik na meti kritika Kijeva

Ukrajina je kritikovala bugarskog predsednika Rumena Radeva zbog izjava da je Kijev kriv za rat koji je u toku i da isporuka oružja samo produžava sukob.

Ambasada Ukrajine u Sofiji saopštila je u subotu da Kijev čini sve moguće napore da uspostavi mir i odbacila je tvrdnju Radeva da isporuka oružja Ukrajini podstiče i produžava rat.

Ambasada je istakla da okrivljavanje Ukrajine za rat, što je učinio bugarski predsednik, predstavlja deo ruske propagande i hibridnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ratovanja u Evropi.

U saopštenju ambasade se tvrdi da obezbeđivanje odbrambenih sredstava Ukrajini ne dovodi do povećanja broja žrtava, već znači, kako se navodi, da se može spasiti više života, preneo je AP.

Podsetimo, Radev je rekao novinarima u petak, tokom konferencije za novinare na kojoj je govorio o nedavnom samitu NATO-a, da želi "da jasno stavi do znanja da Ukrajina insistira na vođenju ovoga rata".

Radev je istakao da treba da bude jasno da račun za to plaća cela Evropa.

Bugarski premijer Nikolaj Denkov okrivio je u petak za rat u Ukrajini Rusiju i ruskog predsednika Vladimira Putina nakon što je Radev za sukob okrivio Kijev.

Denkov je rekao da je najbrži način da se zaustavi rat u Ukrajini da Putin pozove ruske trupe da se povuku sa ukrajinskih teritorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.