Ruska misija UN vidi manje ukrajinske podrške kijevskom režimu

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2023, 15:00

Ruska misija UN vidi manje ukrajinske podrške kijevskom režimu

 
Ukrajinci sve manje podržavaju kijevski režim koji je žrtvovao svoj narod zarad zapadnih geopolitičkih interesa, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o isporuci zapadnog oružja Ukrajini.
„Podrška [ukrajinskog naroda] antinacionalnoj ukrajinskoj vladi koja je žrtvovala svoj narod zapadnim geopolitičkim interesima brzo opada, postaje toliko mala da se ukrajinski mediji čak osećaju neprijatno da o tome pišu“, izjavio je Poljanski. Glavni razlog za to je, dodao je, zato što je ukrajinski lider Volodimir Zelenski „više puta varao i nastavlja da vara Ukrajince“. „Sve je to izazvalo široko razočarenje među Ukrajincima koji su shvatili da Zelenski vodi zemlju u ambis“, izjavio je ruski diplomata opisujući kijevski režim kao umirućeg narkomana, koji živi samo od zapadnih finansijskih donacija.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.